Manuele Lymfedrainage

volgens de originele Dr. Vodder methode

Dit is een zachte ritmische massagetechniek die de werking van het lymfestelsel stimuleert waardoor overtollig vocht en afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden.

Deze massage is o.a. uitermate geschikt na een cosmetische ingreep, bij acne, cellulitis, spataderen, stress, hoofdpijn, oedeem (vochtophoping), verkoudheid, afslanken of als reinigingskuur.

Het aantal behandelingen hangt  af van de indicatie maar is ook per persoon verschillend.

Manuele Lymfedrainage en borstgezondheid

In het borstweefsel vinden we naast klierweefsel  veel vetweefsel waar afvalstoffen gemakkelijk worden opgeslagen. Maar er zitten ook relatief veel lymfevaatjes en lymfeknopen (groen op de tekening).

Als de doorstroming minder goed is kunnen klachten ontstaan zoals opgezette en /of pijnlijke borsten, cystevorming, hematomen, mastopathie. Ook operaties aan de borsten kunnen voor klachten zorgen.

Manuele lymfedrainage (MLD) helpt bij het verbeteren van de doorstroming en daardoor van de afvoer van afvalstoffen. Klachten zullen verminderen of verdwijnen, na een operatieve ingreep bevordert  MLD de genezing en zullen littekens zachter en mooier worden. De zachte, monotone, ritmische techniek van MLD zorgt ook nog eens voor een ontspannen gevoel.